Undervisere

Jørn Nørtoft-Price

Ejer af KBH Yoga og eksamineret Dansk Yoga underviser. Jeg er uddannet igennem Dansk Yogas 2-årige yogalærer uddannelse, hvor vægten på anatomi, fysiologi og yogafilosofi er omfattende og præcis. Jeg blev yogaunderviser efter mange års egen yoga praksis. I dag underviser jeg i eget yoga studie på Østerbro, som åbnede sine døre i 2007.

Min første yogaklasse var tilbage i 1995. Jeg erfarede hvor fantastisk yoga er til både, at styrke og smidiggøre kroppen indefra og ud. Bygge bro mellem krop og sind, gennem en mere intens tilstedeværelse hos dit eget åndedræt. Via den vej opleve mere overskud, koncentration og ro hos dig selv til hverdagen. I min undervisning lægges hovedvægten på åndedrættet, hvorigennem du lærer/oplever, at respektere kroppens signaler og begrænsninger og få det optimale ud af din praksis. Tidligere har jeg dyrket megen atletik og løbet maraton. Det har sammen med yoga givet mig en stor forståelse for vigtigheden af kroppens fysiske og mentale sundhed. Desuden er jeg astmatiker og hybermobil, hvor min yoga praksis har mindsket generne af både min astma og hybermobilitet væsentlig.

Udover mit daglige virke som yogalærer i eget studie arbejder jeg også med; gæsteundervisning på forskellige uddannelser, hvor yoga har sin relevans, arrangerer yogarejser, har haft tær samarbejde med professionelle og internationale fridykkere, underviser personer med post-polio syndrom, personer med diagnosen sclerose, personer med diagnoser inden for kræft og personer med autisme.

Forskelligheden af ovennævnte hold og mangfoldigheden af mine elever, giver mig dagligt ny inspiration til, at yde det bedste og gøre mig umage for den enkelte elev – samt sørge for, at eleven føler sig tryg på sin yogamåtte.

Mette Ernst
Mette er indehaver af Yogamood, et yogaunivers fyldt med kærlighed og passion til yoga, meditation, mindfulness og aromaterapi. Derudover er Mette tilmed partner i KBH Yoga.

Mette kendetegnes for at være en professionel, omsorgsfuld og dedikeret underviser. Hun skaber nysgerrighed hos deltagerne, og formår at veksle mellem udfordrende og healende øvelser, så deltageren går afbalanceret og opløftet fra undervisningen, med en holistisk tilgang der kan katalyseres videre i hverdagen og i livets læring. Mette mødte yogauniverset i 1990.

Hun har en 2-årig Hatha yogalæreruddannelse bag sig, der siden er suppleret med talrige immersions fra ind- og udland samt yogalæreruddannelse i børneyoga, vinyasa og Yin yoga & mindfulness, fra Sarah Powers Insight Yoga Institute, London.

Derudover har hun bl.a. studeret vipassana meditation hos burmesiske munke i østen. Mette underviser med hjertet, og nyder at møde mangfoldigheden.

Lisbeth Beierholm Nielsen (underviser på workshops)

Eksamineret Dansk Yoga underviser. Jeg er uddannet igennem Dansk Yogas 2-årige læreruddannelse med registreret 800 timers undervisning. Medlem af Dansk Yoga forening.

Yoga handler for mig om balance. Balance mellem det, der foregår i den ydre verden  og det, der foregår inde i dig – også når der er tryk på. Og om en krop i balance, der er stærk og smidig.

Da jeg stiftede bekendtskab med yogaen,  blev jeg hurtigt klar over, at her var noget, der var værd at udforske nærmere. Der var et mønster i, at den gamle cykel kørte bedre, himlen forekom mere blå, og folk var venligere efter en yogaklasse. Det gjorde mig nysgerrig efter, hvad det egentlig var, der skete rent fysiologisk og energimæssigt, når man dyrkede yoga. Den viden nyder jeg nu at dele med mine elever.

Maria Lisa Olsen
Jeg er certificeret yogalærer fra Hari-Om yoga skole i Italien og har dyrket yoga siden 2008.

For mig er yogaen evigt foranderlig, og dens rolle i mit liv har skiftet meget gennem årene. Jeg tror på, at yoga altid kan give noget nyt og uventet samtidig med, at det kan være et fast holdepunkt, et roligt fristed.

I min undervisning vil jeg gerne videregive koncentration, fleksibilitet, styrke, lethed og glæde. Der skal være plads til alle, og vi skal kunne trække på smilebåndet, når lårene syrer til.

Maria Brøchner Tødt

Jeg er yogalærer, jeg elsker anatomi og jeg elsker at undersøge, hvordan vi som mennesker kan bevæge os på en måde der er nærende og behagelig samtidig med at den styrker os.

I februar 2018 drog jeg 3 måneder til Indien og Bali og uddannede mig. Der blev jeg for alvor overbevist om, hvor fantastisk kroppen er og hvor vigtigt det er at have en god forbindelse til den.

Jeg er ikke sporty og har altid været lidt skræmt over at skulle bruge min krop. Yin yogaen var den blide vej jeg havde brug for, så jeg kunne lære min krop at kende og opdage hvor sjovt og dejligt det er at bruge den. Nu er jeg i gang med at udfordre min krop med både klatring og body sds, men yogaen er den bevægelsesform, der fik mig til at tage min krop alvorligt og forstå sammenhængen mellem krop og sind.

Jeg har valgt at undervise, fordi jeg gerne vil give min egen begejstring for yogaen videre, særligt at få interessen for hvad der sker i kroppen til at gro hos mine elever. Jeg ved noget om kroppen sådan rent teoretisk, jeg ved noget om kroppen fra diverse kropsterapier og bevægelsesformer, men mest af alt ved jeg, at der er virkelig meget jeg ikke ved. Jeg er mig meget bevidst, at jeg ikke ved hvordan en stilling og en bevægelse mærkes i hver enkelt elev. Derfor ser jeg det som min rolle, at guide mine elever til at mærke selv, blive hos dem selv og bevare interessen i kroppen. Jeg plejer tit at starte min undervisning med at byde velkommen til en time med et voldsomt nørdet fokus på kroppen, hvor vi bevæger os rundt mellem et fokus på makroplan og mikroplan.

Min undervisning er kendetegnet ved, at jeg væver spørgsmål til og historier om kroppen ind i min undervisning. Det kan være, at jeg fortæller lidt om de forskellige væv i kroppen, det kan være at jeg vælger at have fødderne i fokus, også selvom vi laver en stilling for skuldrene. Når jeg både har fået mine elever til at trække på smilebåndet og roen har spredt sig over deres ansigter i slutningen af timen, så har jeg skabt det jeg kom for.

Louise Timm

Louise har 14 års erfaring med yoga, bevægelse og åndedræt. Louise har stor erfaring med at tilpasse sin undervisning til den enkelte elevs behov og sørge for at der er plads til alle og de udfordringer man nu end måtte komme med.

I Louises timer vil der være fokus på at bruge åndedrættet og i roligt men sikker tempo få kroppen næret i yogastillingerne.

Alle begyndere som øvet er velkomne

Malou Fenger

Jeg er certificeret yogainstruktør i hatha og yin yoga fra Yoga Alliance International og International School of Yoga and Movement. Jeg opdagede yoga og meditation i 2008, og begge elementer har lige siden været en stor del af min hverdag.

For mig er yoga et redskab til at opnå balance, ro og nærvær. Det er et pusterum i en travl hverdag, hvor jeg genfinder kontakten til min krop og får fornyet energi.

Jeg mener, yoga er for alle, der har lyst til at udforske kroppen og sindet. Gennem yogaen er det muligt at forene det indre og ydre og derved bringe os selv i balance, acceptere og give slip.

Efter min mening er åndedrættet et af de vigtigste elementer i yoga. Ved at vende opmærksomheden mod vores vejrtrækning, vender vi opmærksomheden indad og bringer bevidsthed til nuet. Jeg har derfor stor fokus på kontakten til åndedrættet, både på og uden for yogamåtten.

Min undervisning er præget af undersøgende og legende elementer med både styrkende og smidiggørende stillinger. Da alle kroppe er forskellige og har forskellige behov, er det vigtigt for mig at respektere kroppens grænser og ikke forcere den ind i uhensigtsmæssige stillinger. Kun ved at lytte til kroppens signaler tror jeg på, vi kan give den netop det, den har brug for i givende stund.

Herudover er jeg certificeret pilatesinstruktør i STOTT Pilates Matwork hos Merrithew, uddannet cand.scient i biologi fra Københavns Universitet og har deltaget i flere længerevarende meditationskurser.

Pia Yumusak (fast vikar)

Eksamineret Dansk Yoga underviser med registreret 800 timers undervisning. Da yogaen blev en del af mit liv, spredte dens virkninger sig blidt til resten af min tilværelse; ting faldt på plads, blev mere enkle og der var en helt særlig følelse af indre overskud. Yoga er for mig blevet en vej ind til kernen i mig selv – derind, hvor der altid er styrke, ro og stilhed.

For mig var det naturligt at uddanne mig til yogalærer og forsøge at videreformidle alt det, som jeg oplever yogaen kan give én. I min undervisning lægger jeg vægt på, at du, med blid opmærksomhed, mærker og lytter til din krop og til dit åndedræt. Gennem denne helt særlige opmærksomhed, giver du sig selv mulighed for at udvikle din evne til nærvær i nuet og udvikler samtidig en bevidsthed, om alt det din krop og dit sind formår – både på og uden for yogamåtten.

Ditte Brændgaard Hansen (fast vikar)

DitteJeg er yogainstruktør fra Reflection Yoga siden 2014 og har selv dyrket yoga siden 2009.

Min glæde ved at undervise i yoga, er at formidle en klasse der skaber jordforbindelse og åbner for livskraften, uanset niveau. I min undervisning har jeg fokus på, at du skal føle dig holdt i stillingerne, af din krop og af underlaget. Derfor er respekt for kroppens grænser og den rigtige støtte i stillingerne førsteprioritet, når vi begynder at udfordre styrken og lege med smidigheden.

På min rejse ind i yogaen, har jeg lært at min største udfordring i livet og i yogaen, er at forcere og strække mig ud over min struktur fordi jeg vil for meget. Min største allieret er nærværet, der hjælper mig til at blive, hvor min krop er og derfra vedholdende og tålmodigt tage et skridt af gangen.

Yoga er for mig ganske simpelt, da det har alt at gøre med at skabe balance mellem kroppens struktur og den frie livskraft.

 Rune Kurdahl (fast vikar)

Jeg er eksamineret Dansk Yoga lærer. Jeg er uddannet igennem Dansk Yogas 2-årige yogalæreruddannelse med registrerede 850 timers undervisning med vægt på anatomi, fysiologi og yogafilosofi.

Jeg er blevet yogalærer efter mange års egen yogapraksis. Min første yogaklasse var tilbage i 1995, hvor jeg som ganske ung led af rygproblemer og en muligvis begyndende diskusprolaps. Mødet med yogaen blev efter blot få måneders praksis min vej ud af smerter og rygproblemer. Jeg erfarede samtidig hvor stort og dybt transformerede potentiale arbejdet med asanas og åndedrættet kan have på krop og sind og jeg har aldrig siden sluppet yogaen.

I min undervisning lægges hovedvægten på åndedrættet og de klassiske yogastillinger. Jeg arbejder ud fra en rolig og meditativ tilgang, hvor der gennem vejrtrækningen bygges bro mellem kroppen og sindet. Eleven lærer at lytte til kroppens signaler og begrænsninger og få det optimale ud af sin praksis. En yogaform, der kan tilpasses alle typer kroppe og som forebygger og modvirker stress og ophobning af spændinger i krop og sind.

Helle Toubro Nielsen (fast vikar)

I min undervisning har jeg fokus på bevidsthed om krop og åndedræt. Du vil blive guidet sikkert gennem øvelserne, og jeg skaber et rum, hvor der er plads til alle uanset dine forudsætninger. En klasse består typisk af opvarmning, åndedrætsøvelser, styrkende øvelser, små flow og afspænding. Du kan gå dybere ved at praktisere yogaen med nærvær og tålmodighed, og jeg vil opfordre dig til at møde dig selv med mildhed og accept af, at kroppen ikke kan det samme hver dag.

Min vej: Jeg mødte yogaen allerede som barn, og som voksen har mindst en af yogaens mange former kontinuerligt været en del af mit liv. For mig er yogaen en måde at finde hjem. Fra 2017-2019 gennemførte jeg en 800- timers uddannelse hos Dansk Yoga, som bl.a. omfatter undervisning i anatomi, filosofi og analyser af yogastillinger. Desuden har jeg deltaget på en lang række korte kurser med emner som f.eks. hofter, yin, meditation og åndedræt.

Du kan møde dig selv på mange måder, men åndedrættet er et godt sted at starte. For mig er åndedrættet en overgang mellem den ydre og den indre verden, det skaber plads, og derfor er åndedrættet centralt i min undervisning. Yogaen tilbyder mig blandt andet styrke, ro og forbundethed, og det forsøger jeg også at videreformidle, når jeg underviser. Jeg glæder mig til at dele det med dig.