Undervisere

Jørn Nørtoft

Ejer af KBH Yoga og eksamineret Dansk Yoga underviser. Jeg er uddannet igennem Dansk Yogas 2-årige yogalærer uddannelse med registrerede 800 timers undervisning, hvor vægten på anatomi, fysiologi og yogafilosofi er omfattende og præcis. Jeg blev yogaunderviser efter mange års egen yoga praksis. I dag underviser jeg i eget yoga studie på Østerbro, og gæsteunderviser på forskellige uddannelser.

Min første yogaklasse var tilbage i 1995. Jeg erfarede hvor fantastisk yoga er til både, at styrke og smidiggøre kroppen indefra og ud, bygge bro mellem krop og sind gennem vejrtrækning og ad den vej få mere overskud i hverdagen. I min undervisning lægges hovedvægten på vejrtrækningen, hvorigennem du lærer/oplever, at respektere kroppens signaler og begrænsninger og få det optimale ud af din praksis. Tidligere har jeg dyrket megen atletik og løbet maraton. Det har sammen med yoga givet mig en stor forståelse for vigtigheden af kroppens sundhed. Desuden er jeg astmatiker og hybermobil, hvor min yoga praksis har mindsket generne af både min astma og hybermobilitet væsentlig.

Udover mit daglige virke som yogalærer i eget studie arbejder jeg også med; undervisning af yogalærere i hele Danmark, videreuddanner yogalærere, arrangerer yogarejser, har et samarbejde med Hjerteforeningen, et samarbejde med professionelle og internationale fridykkere, underviser post-polio patienter og kræftsyge.

Forskelligheden af ovennævnte hold og mangfoldigheden af mine elever, giver mig dagligt ny inspiration til, at yde det bedste og gøre mig umage for den enkelte elev – samt sørge for, at eleven føler sig tryg på sin yogamåtte.

Lisbeth Beierholm Nielsen

Eksamineret Dansk Yoga underviser. Jeg er uddannet igennem Dansk Yogas 2-årige læreruddannelse med registreret 800 timers undervisning. Medlem af Dansk Yoga forening.

Yoga handler for mig om balance. Balance mellem det, der foregår i den ydre verden  og det, der foregår inde i dig – også når der er tryk på. Og om en krop i balance, der er stærk og smidig.

Da jeg stiftede bekendtskab med yogaen,  blev jeg hurtigt klar over, at her var noget, der var værd at udforske nærmere. Der var et mønster i, at den gamle cykel kørte bedre, himlen forekom mere blå, og folk var venligere efter en yogaklasse. Det gjorde mig nysgerrig efter, hvad det egentlig var, der skete rent fysiologisk og energimæssigt, når man dyrkede yoga. Den viden nyder jeg nu at dele med mine elever.

Pia Yumusak

Eksamineret Dansk Yoga underviser med registreret 800 timers undervisning. Da yogaen blev en del af mit liv, spredte dens virkninger sig blidt til resten af min tilværelse; ting faldt på plads, blev mere enkle og der var en helt særlig følelse af indre overskud. Yoga er for mig blevet en vej ind til kernen i mig selv – derind, hvor der altid er styrke, ro og stilhed.

For mig var det naturligt at uddanne mig til yogalærer og forsøge at videreformidle alt det, som jeg oplever yogaen kan give én. I min undervisning lægger jeg vægt på, at du, med blid opmærksomhed, mærker og lytter til din krop og til dit åndedræt. Gennem denne helt særlige opmærksomhed, giver du sig selv mulighed for at udvikle din evne til nærvær i nuet og udvikler samtidig en bevidsthed, om alt det din krop og dit sind formår – både på og uden for yogamåtten.

Birgitte Aaselund

Uddannet fra Yoga Skolen i Helsingør, herefter uddannet MediYoga terapeut/lærer fra IMY – Institut for Medicinsk Yoga i Stockholm.

MediYoga/Medicinsk Yoga er en terapeutisk form af Kundalini Yoga – og åndedrættet er den røde tråd.

MediYoga er for alle – enkelt at anvende med øvelser, hvor alle kan være med. Både dig der trænger til et frirum – hvor der bliver plads til at mærke livet lidt tydeligere – men også for dig, som f.eks. oplever stress, uro og ubalancer i din hverdag. Birgitte ejer og driver Yogafriend – Medicinsk Yoga KBH på Østerbro – www.yogafriend.dk

Mit ønske og mål som yogalærer/terapeut er at give dig værktøjer til en bedre helse. At styrke, støtte og skabe stabilitet i krop og sind.

Tina Kaare

FullSizeRender-4Jeg har en 200 timers yogalæreruddannelse fra Yogaliving (certificeret af Yoga Alliance) og har dyrket yoga i mere end 10 år.

I min undervisning er jeg optaget af at finde ind til kroppens mest hensigtsmæssige stillinger (alignment), en sund kropsholdning og balancen imellem styrke og smidighed.

For mig handler yogaen om lysten til at bevæge sig, til at mærke at vi har en krop. Jeg har selv oplevet, hvordan yogaen har gjort min krop stærkere og mere smidig og pludselig kunne meget mere, end jeg troede var muligt. Jeg har også oplevet, hvordan yogastillingerne, når de sker i takt med åndedrættet, kan bruges til at bevæge tankerne og sindet. Derudover så elsker jeg det legende element i yogaen – at stå på hænder, på hovedet, gå i bro eller bare stå på et ben.”

Maria Lisa Olsen

IMG_4623Jeg er certificeret yogalærer fra Hari-Om yoga skole i Italien og har dyrket yoga siden 2008.

For mig er yogaen evigt foranderlig, og dens rolle i mit liv har skiftet meget gennem årene. Jeg tror på, at yoga altid kan give noget nyt og uventet samtidig med, at det kan være et fast holdepunkt, et roligt fristed.

I min undervisning vil jeg gerne videregive koncentration, fleksibilitet, styrke, lethed og glæde. Der skal være plads til alle, og vi skal kunne trække på smilebåndet, når lårene syrer til.

Ditte Brændgaard Hansen (fast vikar)

DitteJeg er yogainstruktør fra Reflection Yoga siden 2014 og har selv dyrket yoga siden 2009.

Min glæde ved at undervise i yoga, er at formidle en klasse der skaber jordforbindelse og åbner for livskraften, uanset niveau. I min undervisning har jeg fokus på, at du skal føle dig holdt i stillingerne, af din krop og af underlaget. Derfor er respekt for kroppens grænser og den rigtige støtte i stillingerne førsteprioritet, når vi begynder at udfordre styrken og lege med smidigheden.

På min rejse ind i yogaen, har jeg lært at min største udfordring i livet og i yogaen, er at forcere og strække mig ud over min struktur fordi jeg vil for meget. Min største allieret er nærværet, der hjælper mig til at blive, hvor min krop er og derfra vedholdende og tålmodigt tage et skridt af gangen.

Yoga er for mig ganske simpelt, da det har alt at gøre med at skabe balance mellem kroppens struktur og den frie livskraft.

 Aske Lyck Pedersen (fast vikar)

AskeYoga har længe været en essentiel del af min hverdag. En praksis jeg finder stor glæde og styrke i, og som jeg brænder for at give videre! Særligt fordi jeg mærker, at det hjælper os til at plante fødderne på jorden og samtidig driver os fremad, fordi det giver en lethed. Og fordi det ikke blot er muligheden for at stresse af, strække ud og finde ro, men også en vej til styrke og energi.

Jeg er uddannet yogalærer i Indien med 500 timers undervisning fra henholdsvis Shiva Yoga Peeth i Rishikesh og Sampoorna i Goa. To uddannelser som i høj grad har styrket og udvidet min kunnen og forståelse for yoga, og ikke mindst for alvor har inspireret min lyst til at undervise. Min uddannelse har været centreret omkring Hatha- og Flow yoga. En kombination jeg virkelig holder af, netop fordi det muliggør en ligevægtig balance mellem traditionel yoga med lange og dybe udstræk og en mere moderne praksis med højere grad af bevægelse.

Min interesse for yoga er kommet igennem meditation som jeg har dyrket siden 2005, hvor jeg blandt andet har taget kurser i Holland, Sri Lanka og Indien. For tre år siden forelskede jeg mig dog særligt i yoga på et kursus i Amsterdam. Siden har jeg dyrket det jævnligt og med stor iver.

Derudover har jeg en bachelor i filosofi fra Københavns Universitet. Et studie der i stigende grad har ledt mig mod østlig filosofi og dermed ligeledes mod yoga og meditation.

Malou Fenger (fast vikar)

Jeg er certificeret yogainstruktør i hatha og yin yoga fra Yoga Alliance International og International School of Yoga and Movement. Jeg opdagede yoga og meditation i 2008, og begge elementer har lige siden været en stor del af min hverdag.

For mig er yoga et redskab til at opnå balance, ro og nærvær. Det er et pusterum i en travl hverdag, hvor jeg genfinder kontakten til min krop og får fornyet energi.

Jeg mener, yoga er for alle, der har lyst til at udforske kroppen og sindet. Gennem yogaen er det muligt at forene det indre og ydre og derved bringe os selv i balance, acceptere og give slip.

Efter min mening er åndedrættet et af de vigtigste elementer i yoga. Ved at vende opmærksomheden mod vores vejrtrækning, vender vi opmærksomheden indad og bringer bevidsthed til nuet. Jeg har derfor stor fokus på kontakten til åndedrættet, både på og uden for yogamåtten.

Min undervisning er præget af undersøgende og legende elementer med både styrkende og smidiggørende stillinger. Da alle kroppe er forskellige og har forskellige behov, er det vigtigt for mig at respektere kroppens grænser og ikke forcere den ind i uhensigtsmæssige stillinger. Kun ved at lytte til kroppens signaler tror jeg på, vi kan give den netop det, den har brug for i givende stund.

Herudover er jeg certificeret pilatesinstruktør i STOTT Pilates Matwork hos Merrithew, uddannet cand.scient i biologi fra Københavns Universitet og har deltaget i flere længerevarende meditationskurser.