Undervisere

Jørn Nørtoft-Price

Ejer af KBH Yoga og eksamineret Dansk Yoga underviser. Jeg er uddannet igennem Dansk Yogas 2-årige yogalærer uddannelse, hvor vægten på anatomi, fysiologi og yogafilosofi er omfattende og præcis. Jeg blev yogaunderviser efter mange års egen yoga praksis. I dag underviser jeg i eget yoga studie på Østerbro, som åbnede sine døre i 2007.

Min første yogaklasse var tilbage i 1995. Jeg oplevede hvor fantastisk yoga er til både, at styrke og smidiggøre kroppen indefra og ud. Bygge bro mellem krop og sind, gennem en mere intens tilstedeværelse hos dit eget åndedræt. Via den vej opleve mere overskud, koncentration og ro hos dig selv i hverdagen. I min undervisning lægges hovedvægten på åndedrættet, hvorigennem du lærer/oplever, at respektere kroppens signaler og begrænsninger og få det optimale ud af din praksis. Tidligere har jeg dyrket megen atletik og løbet maraton. Det har sammen med yoga givet mig en stor forståelse for vigtigheden af kroppens fysiske og mentale sundhed. Desuden er jeg astmatiker og hybermobil, hvor min yoga praksis har mindsket generne af både min astma og hybermobilitet væsentlig.

Udover mit daglige virke som yogalærer i eget studie arbejder jeg også med; gæsteundervisning på forskellige uddannelser, hvor yoga har sin relevans, arrangerer yogarejser, har haft tæt samarbejde med professionelle og internationale fridykkere, underviser personer med post-polio syndrom, personer med diagnosen sclerose, personer med diagnoser inden for kræft og hjertekar sygdomme.

Forskelligheden af ovennævnte hold og mangfoldigheden af mine elever, giver mig dagligt ny inspiration til at yde det bedste og gøre mig umage for den enkelte elev – samt sørge for, at eleven føler sig tryg på sin yogamåtte.

Louise Timm

Louise har 14 års erfaring med yoga, bevægelse og åndedræt. Louise har stor erfaring med at tilpasse sin undervisning til den enkelte elevs behov og sørge for at der er plads til alle og de udfordringer man nu end måtte komme med.

I Louises timer vil der være fokus på at bruge åndedrættet og i roligt men sikker tempo få kroppen næret i yogastillingerne.

Alle begyndere som øvet er velkomne.

Læs mere om Louise på mammayoga

Mette Ernst

Mette er indehaver af yogamood, et yogaunivers fyldt med kærlighed og passion til yoga, meditation, mindfulness og aromaterapi. Derudover er Mette tilmed partner i KBH Yoga.

Mette kendetegnes for at være en professionel, omsorgsfuld og dedikeret underviser. Hun skaber nysgerrighed hos deltagerne, og formår at veksle mellem udfordrende og healende øvelser, så deltageren går afbalanceret og opløftet fra undervisningen, med en holistisk tilgang der kan katalyseres videre i hverdagen og i livets læring. Mette mødte yogauniverset i 1990.

Hun har en 2-årig Hatha yogalæreruddannelse bag sig, der siden er suppleret med talrige immersions fra ind- og udland samt yogalæreruddannelse i børneyoga, vinyasa og Yin yoga & mindfulness, fra Sarah Powers Insight Yoga Institute, London.

Derudover har hun bl.a. studeret vipassana meditation hos burmesiske munke i østen. Mette underviser med hjertet, og nyder at møde mangfoldigheden.

Læs mere om Mette på yogamood

Maria Brøchner Tødt

Jeg er yogalærer, jeg elsker anatomi og jeg elsker at undersøge, hvordan vi som mennesker kan bevæge os på en måde der er nærende og behagelig samtidig med at den styrker os.

I februar 2018 drog jeg 3 måneder til Indien og Bali og uddannede mig. Der blev jeg for alvor overbevist om, hvor fantastisk kroppen er og hvor vigtigt det er at have en god forbindelse til den.

Jeg er ikke sporty og har altid været lidt skræmt over at skulle bruge min krop. Yin yogaen var den blide vej jeg havde brug for, så jeg kunne lære min krop at kende og opdage hvor sjovt og dejligt det er at bruge den. Nu er jeg i gang med at udfordre min krop med både klatring og body sds, men yogaen er den bevægelsesform, der fik mig til at tage min krop alvorligt og forstå sammenhængen mellem krop og sind.

Jeg har valgt at undervise, fordi jeg gerne vil give min egen begejstring for yogaen videre, særligt at få interessen for hvad der sker i kroppen til at gro hos mine elever. Jeg ved noget om kroppen sådan rent teoretisk, jeg ved noget om kroppen fra diverse kropsterapier og bevægelsesformer, men mest af alt ved jeg, at der er virkelig meget jeg ikke ved. Jeg er mig meget bevidst, at jeg ikke ved hvordan en stilling og en bevægelse mærkes i hver enkelt elev. Derfor ser jeg det som min rolle, at guide mine elever til at mærke selv, blive hos dem selv og bevare interessen i kroppen. Jeg plejer tit at starte min undervisning med at byde velkommen til en time med et voldsomt nørdet fokus på kroppen, hvor vi bevæger os rundt mellem et fokus på makroplan og mikroplan.

Min undervisning er kendetegnet ved, at jeg væver spørgsmål til og historier om kroppen ind i min undervisning. Det kan være, at jeg fortæller lidt om de forskellige væv i kroppen, det kan være at jeg vælger at have fødderne i fokus, også selvom vi laver en stilling for skuldrene. Når jeg både har fået mine elever til at trække på smilebåndet og roen har spredt sig over deres ansigter i slutningen af timen, så har jeg skabt det jeg kom for.

Læs mere om mig på the power of yoga

Maria Lisa Olsen (på barsel)

Jeg er certificeret yogalærer fra Hari-Om yogaskole i Italien og fra Yoga på Vesterbro, hvor jeg er uddannet Yinmind instruktør (fusion af yin yoga og mindfulness).

Derudover har jeg dyrket yoga siden 2008.

Jeg tror på, at yoga kan hjælpe til at skærpe den kropslige og mentale selvforståelse. Det er en praksis, der både kan åbne op for noget nyt og uventet samtidig med, at den kan være et fast holdepunkt, et roligt fristed.

I min undervisning vil jeg bl.a. videregive fordybelse, selvomsorg og styrke. Min tilgang til yoga er udogmatisk, og jeg synes det er vigtigt, at der er plads til alle.

Marie-Louise Munch (fast vikar)

Jeg er uddannet yogalærer fra Dansk Yogas Læreruddannelse i januar 2023.

Jeg har selv dyrket yoga i mange år, og ønskede at tage mit forhold til yogaen et skridt videre. Dansk Yogas Læreruddannelse er 800 timer over 1,5 års varighed og jeg har haft min gang hos Københavns Yoga siden jeg startede på uddannelsen.

Min undervisning er jordnær, grundig og nærværende – og jeg bruger gerne humor og metaforer, når jeg underviser. Jeg er optaget af at dyrke og styrke kropsforståelsen: Der sker noget hér, hvis vi gør noget dér.

Yogaen har gjort at jeg står mere sikkert i min verden. Som voksen har jeg løbet og trænet meget, men altid vendt tilbage til yogaen. Yogaen er altid tilgængelig, uanset ens udgangspunkt og det synes jeg er fascinerende og det vil jeg gerne give videre i min undervisning.

Udover at være yogalærer, er jeg uddannet cand.mag. i pædagogik.

Hos Kbh Yoga underviser jeg i restorativ yoga og hatha yoga om lørdagen.

Malou Fenger (fast vikar)

Jeg er certificeret yogainstruktør i hatha og yin yoga fra Yoga Alliance International og International School of Yoga and Movement. Jeg opdagede yoga og meditation i 2008, og begge elementer har lige siden været en stor del af min hverdag.

For mig er yoga et redskab til at opnå balance, ro og nærvær. Det er et pusterum i en travl hverdag, hvor jeg genfinder kontakten til min krop og får fornyet energi.

Jeg mener, yoga er for alle, der har lyst til at udforske kroppen og sindet. Gennem yogaen er det muligt at forene det indre og ydre og derved bringe os selv i balance, acceptere og give slip.

Efter min mening er åndedrættet et af de vigtigste elementer i yoga. Ved at vende opmærksomheden mod vores vejrtrækning, vender vi opmærksomheden indad og bringer bevidsthed til nuet. Jeg har derfor stor fokus på kontakten til åndedrættet, både på og uden for yogamåtten.

Min undervisning er præget af undersøgende og legende elementer med både styrkende og smidiggørende stillinger. Da alle kroppe er forskellige og har forskellige behov, er det vigtigt for mig at respektere kroppens grænser og ikke forcere den ind i uhensigtsmæssige stillinger. Kun ved at lytte til kroppens signaler tror jeg på, vi kan give den netop det, den har brug for i givende stund.

Herudover er jeg certificeret pilatesinstruktør i STOTT Pilates Matwork hos Merrithew, uddannet cand.scient i biologi fra Københavns Universitet og har deltaget i flere længerevarende meditationskurser.