Hold

Alle yogahold arbejder med åndedræt og bevægelse, for at komme dybere ind i stillingerne, blive afspændt, få større indre ro, og skabe en balance i kroppen både fysisk og mentalt.

Hvert hold starter med at skabe en indre ro og opvarmning af kroppen, og afslutter med en kropsafspænding eller visualisering i Savasana (hvilestilling).

Holdene er maksimalt med 15 deltagere, så du oplever en professionel vejledning og guidance gennem hele klassen. Det sikrer, at du netop ikke bliver overset og overskrider din grænse i kroppen.

Hatha yoga

Den klassiske yoga-form. Der arbejdes med hele kroppen, i form af smidiggørende og styrkende Asanas (stillinger) i samarbejde med åndedræt og bevægelse. Der bliver lagt vægt på at lytte til din krop, opmærksomhed på nuet, åndedræt og fysiske stillinger. Øvelserne bliver tilpasset eleverne på holdet. Niveau I+II.

Dynamisk Hatha

Yogaøvelser sammensat med respekt for vejrtrækningens tempo. Du bliver guidet i et meditativt som dynamisk flow, hvor din intimitet i din vejrtrækning bliver forstærket, så vejrtrækning og bevægelse følges ad gennem dine fysiske øvelser. Klassens opstart er en opmærksomhedsøvelse på kroppens detaljer såsom led, længde, bredde og stabilitet. Kroppen bliver herigennem forberedt på, at lagre dynamiske gentagelser, du arbejder med i et flow. Gentagelserne giver dig forståelse af hvordan du kan ændre/forbedre kroppens detaljer, som er essensen i kroppens fundament af styrke, smidighed og stabilitet fysisk som mentalt. Dynamisk Hatha vil du opleve blive implementeret i vores Hatha klasser.

Jungle yoga

Er du den legende type med din yoga praksis, tilbydes denne form for yoga i vores klasser. Du vil opleve yogaens fantastiske evne til at få os tilbage til barnestadiet, hvor vi var frygtløse og mærkede ingen begrænsninger i krop og sind – vi kunne erobre verdenen. Jungle yoga går først og fremmest ind og arbejder intens med åndedrættet. Sætter din vejrtrækning og bevægelse i krop sammen og du bevæger dig i et flow, så både din krop og dit sind giver slip. Jungle yoga vil du opleve implementeret i vores Hatha klasser.

MediYoga

En MediYoga time indeholder åndedræts øvelser, blide øvelser tilpasset den enkelte deltager med afspænding og meditation.

Timen kan fungere for alle – øvelserne er som oftest enkle at udføre og lette at modificere for dig, som eventuelt har nogle fysiske begrænsninger.

MediYoga timen er både for dig som føler dig frisk og ønsker at opretholde din helse, men også for dig, som oplever stress, uro og ubalancer i din hverdag. Timen hjælper dig til større indsigt, stabilitet, ro og harmoni. Alle programmer er udviklet på IMY (Institut for Medicinsk Yoga) i Stockholm og yogaformen er baseret på medicinsk forskning.

Yin Yoga – tilbydes blandt andet som workshop

Yin Yoga er en blid dog meget effektiv yogaform hvor man får mulighed for at komme helt ned i gear og finde ro, balance og overskud. I modsætning til andre former for yoga, hvor man bevæger sig dynamisk fra den ene stilling til den anden for at opbygge styrke i musklerne, arbejder vi i yin yoga primært med siddende og liggende stillinger der holdes i længere tid (typisk 3-5 minutter) mens musklerne er afslappede. Men tiden lærer man at overgive sig mere og mere i tyngdekraften, og man oplever dybe stræk der smidiggør bindevævet og forløser fysisk og psykisk stress samt spændinger på et dybere plan. Yin yoga er for alle- uanset køn, alder, fysisk form eller erfaring med yoga- og fungerer rigtig godt som supplement til løb, fodbold eller andre former for sport.

Genopbyggende/restorativ yoga – tilbydes blandt andet som workshop  

Mental og fysisk udrensning og velvære. Genopbyggende yoga er øvelser, der udføres langsomt i en blid form til afspændende musik. Det dybere bindevæv påvirkes og kroppens smidighed forbedres. Genopbyggende yoga indvirker på kredsløbet, de indre organer, immunforsvaret og nervesystemet, og der bliver løst op for blokeringer i kroppen og sindet. Du fokuserer på, at være opmærksom på nuet og det, der sker i din krop. Du lærer at komme ned i tempo, nulstille hjernen og opnår fysisk og mental udrensning, sundhed og velvære, der modvirker stress og spændinger i kroppen. Du vil opleve, at både krop og sind er afspændt og fyldt op med ny energi. Både nybegyndere og øvede yogadyrkere kan deltage.

Yoga for mænd

Mænds fysik er forskellig fra kvinders – mænd har generelt en bedre kondi og et bedre iltoptag. Mænds bindevæv er til gengæld mindre blødt og eftergivende end kvinders.

Vi har derfor oprettet et yogahold for mænd, hvor der er fokus på den mandlige krop og de særlige forhold, der gør sig gældende for den, for at den kan holde sig sund, stærk, mobil og smidig hele livet.

Yoga er for dig der gerne vil opleve øget styrke, større smidighed, færre skader, større kropsbevidsthed, en bedre kropsholdning og en indre ro.

Mænd har selvfølgelig også mulighed for at deltage på alle øvrige hold i Kbh Yoga (på nær gravid yoga)

Yoga for seniorer

Yoga er for alle uanset alder!

På Yoga for Seniorer arbejder vi hele kroppen igennem med udgangspunkt i de klassiske yogastillinger og øvelser for åndedrættet. Vi går blidt til værks, og øvelserne er tilpasset kroppens kunnen. Undervisningen afsluttet altid med en guidet afspænding.

Yoga er en hensigtsmæssig måde at opretholde styrken i kroppen, balancen, arbejde med smidighed, mobilitet, ro og afhjælpning af skader.

Du behøver ikke at have prøvet yoga før.

Yoga for ryggen

En moderne livsstil med stillesiddende arbejde medfører ofte problemer med ryg, skuldre og nakke. Gennem styrkende stillinger og smidiggørende bevægelser genfinder vi ryggens naturlige længde og løsner op for spændinger og andre ubalancer. Holdet egner sig særligt for dig der vil modarbejde lette skavanker, forebygge skader, give slip på spændinger og forbedre din kropsholdning. Alle er velkomne uanset erfaring eller niveau.

Yoga for hofterne

Lændeproblemer, åndedrætsbesvær, bækkenspændinger, fordøjelsesgener, stress, sorg, angst eller søvnproblemer sætter sig ofte som stivhed og spændinger i hofterne. På holdet kombinerer vi dybe stræk, der åbner og løsner op for hofteømheder, med øvelser og stillinger til at styrke den omkringværende muskulatur. Alt sammen mens vi lytter til kroppens grænser. Holdet egner sig til alle med hofter uanset erfaring eller niveau.

Godnat yin

Godnat yin er yin-yoga med særligt fokus på at give slip i kroppen, genfinde ro og fordybe vejrtrækningen så nattesøvnen forbedres. Holdet tager udgangspunkt i klassisk yin kombineret med restorative stillinger, beroligende åndedrætsøvelser og lette bevidsthedsøgende meditative teknikker. Alle er velkomne på holdet.